21. října 2007

Veřejná deklarace vrchního velitele Fidela Castra

Bush je Kubou posedlý. Včera přišly zprávy, že mluvčí Bílého domu oznámil, že prezident představí nové iniciativy pro již zahájené období přechodu. Jiný mluvčí Státního departmentu to později potvrdil a zachoval přitom Bushův vyzývavý a výhružný tón. Jak říká předseda našeho Národního shromáždění Ricardo Alarcón, soudruh dobře informovaný o Bushových manipulacích a záměrech, v dalším sledu by přišly popravčí čety sestavené z kubánskoamerické mafie, s povolením zabít každého, kdo je cítit poctivým členstvím ve straně, mládežnické organizaci a masových organizacích.

Pane Bushi,

Vaše genocidní blokáda, Vaše podpora terorismu, Váš vražedný Zákon o zvláštní úpravě pro Kubánce, Vaše politika suchých a mokrých nohou, Vaše ochrana největších teroristů této polokoule, Váš nespravedlivý trest pro pět kubánských hrdinů, kteří varovali před nebezpečím hrozícím americkým občanům a občanům jiných zemí během letu, musí skončit.

Se svrchovaností se neobchoduje.

Stejně tak musí skončit hanebné mučení, jež se odehrává na okupovaném území v Guantanamu.

Vaše výhrůžky preventivním a překvapivým útokem na sedmdesát a víc temných koutů světa nás nikdy nezastrašily. Své plody již můžete vidět v jediné zemi – Iráku.

Nenapadejte další, nevyhrožujte lidstvu nukleární válkou. Národy se budou bránit a na této hranici by zahynuli všichni.

Děkuji Vám za pozornost.

Fidel Castro

21. října 2007